Assassin’s Creed Valhalla İnceleme
Okurlarımız için özenle hazırlamış olduğumuz Assassin’s Creed Valhalla inceleme yazımıza hoş geldiniz. Ubisoft 1 mayıs tarihinde bombayı patlattı ve beklenen yeni Assassin’s Creed oyununu duyurdu. Assassin’s Creed Valhalla harika sinematik trailer filmi ile oyun tutkunlarına büyük bir hype yaşattı. Assassin’s Creed Valhalla Vikinglere ilgi duyanlar için harika bir deneyim yaşatacaktır özellikle Vikings dizisini izlemiş olan Assassin’s Creed tutkunları sevinçten havalara uçmuştur. Assassin’s Creed Valhalla çıkana kadar hala izlemediyseniz Vikings dizisini izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Sizler için müthiş bir ön hazırlık olacağı gibi oyun zevkinizi en az iki kat arttıracaktır. Her oyununda bize farklı tarihleri ve farklı kültürleri tanıtan ubisoft yine bize unutulmaz bir deneyim yaşatmayı kafasına koymuş. Lafı fazla uzatmadan sizi trailer ile baş başa bırakıyorum.
Assassin’s Creed Valhalla ilk izlenimler
Oyunun yarı demo sürümünü oynayan tester yani deneyici hata ayıklayıcı ekibin sızdırdıkları bilgileri derlemeye çalıştım. Kaynak olarak Ubisoft ve Reddit gibi oluşumları gösterebilirim. Oyun daha tam olarak bitmediği için ufak değişiklikler olabilir. Ama ana hatları şimdiden belli. Assassin’s Creed Valhalla ilk izlenimler tam olarak şunlar.
- Karakterimiz Viking ve adı Eivor. Aynı Odyssey de olduğu gibi kadın veya erkek olarak oynayabiliyoruz. Yani Ragnar gibi bir viking savaşçısı olabileceğimiz gibi Lagertha gibi bir shieldmaiden da olabiliriz.
- Bu sefer karakterimizin saçını, sakalını, yüzünü, ten rengini ve dövmelerini istediğimiz gibi dizayn edebiliyoruz. Assassin’s Creed serisi rpg dönüşümünü tamamlamak üzere.
- Assassin’s Creed Valhalla 9. yüzyıl zamanlarında oynanacak. Hristiyan dünyasında kilisenin en güçlü olduğu zamanlar. Ve tabi İngiltere’nin vikingler tarafından sürekli saldırı aldığı zamanlara denk geliyor.
- Ve tabi gene gemimiz var. Gemimizle görevlere çıkabileceğiz ve geliştirmeler yapabileceğiz.
- Ve beklediğiniz haber geliyor. Assassin’s Creed Valhalla oyununda Eivor İngiltere de assassin ekibiyle tanışıyor. Ve bu buluşma sonucu efsanevi hidden blade karakterimizin eline geçiyor.
- Vermiş olduğumuz kararlar oyunun gidişatını fazlasıyla etkileyecekmiş. Yani öyle diyorlar artık bilmiyorum.
- Odyssey de olduğu gibi yetenek ağacımız var. Yeteneklerimizi istediğimiz gibi dağıtabileceğiz.
- İngiltere topraklarında kendimize ait üssümüz olacak. Oradan yağmaları planlayacağız. Yeri gelecek İngiliz ordularına karşı savunacağız. Beni en çok heyecanlandıran izlenimlerden birisi de bu.
- Trailer videosunda görülen İngiliz kralı ise büyük Alfred. Wessex kralı olan Alfred ise vikingler ile yapmış olduğu büyük savaşlar ile hatırlanır.
- Yine efsanevi şahinimiz yanımızda. Kendine has yetenek ağacı ve yeni özellikleri olacak.
- Karakterimiz çift silah ve kalkan kullanabiliyor. Yani tam bir viking savaşçısı olacağız. Kafa ve uzuv koparma oyunda seçilebilir özellik olacak. Ayrıca silah ve kalkan fırlatma yeteneğimiz var.
- Assassin’s Creed İnceleme notlarımız yeni gelişmeler olduğu müddetçe güncellenecek ve siz okurlarımıza sunulacaktır.
Assassin’s Creed Valhalla Çıkış Tarihi
Ubisoft ilk trailer ile birlikte çıkış tarihi hakkında da bilgi verdi ama bu bilgi o kadar net değil. Çıkış tarihi için 2020 holiday yani Türkçesi ile 2020 tatil zamanı gösteriliyor. Tamam tatil de nedir bu tatil? 2020 tatili ne zaman? Bu soruların cevabını yabancı forumlarda aradım ve buldum. Affedersiniz gavurlar için tatil zamanı christmas yani noel zamanına denk geliyor. Noel tatili zamanları da kasım aralık aylarına denk geliyor. Yani Assassin’s Creed Valhalla çıkış tarihi en az bi beş altı ay sonrayı işaret ediyor. Şimdilik Assassin’s Creed Valhalla ne zaman çıkacak sorusunun cevabını bu kadar verebiliyoruz. Ama Ubisoft kesin bir tarih söylediği zaman bu yazıyı güncelleyeceğim ve siz değerli okurlarımızı bilgilendireceğim.
Ha bu arada ne zaman çıkarsa çıksın ben ön siparişimi şimdiden vereyim diyenler var ise Assassin’s Creed Valhalla ön sipariş linkini yani Ubisoft resmi sayfasını buraya bırakıyorum. Assassin’s Creed Valhalla fiyat olarak daha belirli olmasa da ön sipariş fiyatı epey yüksek. Merak edenler için linki bıraktım. Dikkat bu ücret kalp krizi riski taşır. Ha ben Ubisoft resmi sayfasından almasam da olur diyorsan Çinli firma EpicGames üzerinden 259 liraya Assassin’s Creed Valhalla satın al. Assassin’s Creed Valhalla inceleme yazımızda çıkış tarihine de değindik. Şimdi sırada sistem gereksinimleri var.
Assassin’s Creed Valhalla Sistem Gereksinimleri
Oyunun çıkmasına daha çok var ve Ubisoft Assassin’s Creed Valhalla için sistem gereksinimleri bildirisi yayınlanmadı. Assassin Valhalla için resmi olarak belirli bir sistem gereksinimi yayınlanmamış olsa da oyun motoru ve grafikleri Assassin’s Creed Odyssey ile neredeyse bire bir aynı olduğu için Odyssey sistem gereksinimlerine bakarak bilgisayarınızın Valhalla oyununu ne seviyede kaldıracağını rahatlıkla anlayabilirsiniz. O nedenle Assassin’s Creed Valhalla oyununa en yakın oyun olan Assassin’s Creed Odyssey sistem gereksinimlerine hep birlikte göz atalım.
Assassin’s Creed Valhalla Minimum Sistem Gereksinimleri:
- İşletim sistemi: Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10. (Yalnızca 64 bit.)
- İşlemci: AMD FX 6300 – 3.8 GHz, Intel Core i5 2400 – 3.1 GHz, Ryzen 3 – 1200. (SSE 4.1 desteği ya da üstü gerekir.)
- Ekran Kartı: AMD Radeon R9 285 (2GB VRAM ve 5.0 Shader Model özelliği) veya NVIDIA GeForce GTX 660.
- Bellek: 8GB ram.
- Ekran Çözünürlüğü: Önerilen 720p.
- Oyun İçi Fps: Önerilen 30 fps.
- Disk: 46GB boş disk alanı.
- DirectX: DirectX temmuz 2010 güncellemesi.
- Ses: DirectX 9.0c uyumlu ses kartı. (Ana kartla tümleşik olabilir.)
- Çevre Birimleri: Windows uyumlu bir adet klavye ve bir adet fare. (İsteğe göre joystick de kullanılabilir.)
Eğer yukarıdaki sistem parçalarına veya daha üst modellerine sahipseniz bilgisayarınız Assassin’s Creed Valhalla minimum sistem gereksinimleri taleplerini karşılıyor demektir. Belki 30 fps üzerine çıkamayacaksınız ya da yüksek çözünürlük ultra ayarlarda oynayamayacaksınız ama bilgisayarınızın oyunu açamamasından iyidir. O zaman minimum sistem gereksinimlerini geçtiğinize göre bir de önerilen sistem gereksinimlerini inceleyelim.
Assassin’s Creed Valhalla Önerilen Sistem Gereksinimleri:
- İşletim Sistemi: Windows 7 , Windows 8.1 ve Windows 10. (Yalnızca 64-bit.)
- İşlemci: AMD FX-8350 – 4.0 GHz, Intel Core i7-3770 – 3.5 GHz, Ryzen 5 – 1440. (SSE 4.1 ve üzeri desteği.)
- Ekran Kartı: AMD Radeon R9 290X (Shader Model 5.0 destekli 4GB VRAM ve üzeri veya NVIDIA GeForce GTX 970. (4GB.)
- Bellek: 8GB ram.
- Ekran Çözünürlüğü: 1080p.
- Oyun İçi Fps: 30 fps.
- Disk: 46GB boş alan.
- DirectX: DirectX temmuz 2010 güncellenmiş.
- Ses: DirectX 9.0c destekli ses veya ana kart.
Assassin’s Creed Valhalla için önerilen sistem gereksinimleri maddelerini bilgisayarınız karşılıyor ise 1920 x 1080 full hd çözünürlüğünde minimum 30 fps alarak oyunun tadını çıkarabilirsiniz. Oyunun sunduklarını tadını çıkartarak oynayabilmeniz için gerekli olan asgari sistem gereksinimi bunlardır. Ve bu sistem ile oynamanız önerilir. Tabi daha düşük ise de oynayabilirsiniz ama oyunun sunduğu atmosferi tam yakalayamazsınız. Bilgisayarınız önerilen sistem gereksinimlerini de mi geçiyor? O zaman bilgisayarınızın oyunu 4k çözünürlükte çalıştırmaya yetip yetmediğine bakalım.
4k Çözünürlük İçin Assassin’s Creed Valhalla Sistem Gereksinimleri:
- İşletim Sistemi: Yalnızca Windows 10 64-bit.
- İşlemci: AMD Ryzen 1700X – 3.8 GHz, Intel Core i7 7700 – 4.2 GHz. (SSE 4.1 ve üzeri desteği.)
- Ekran Kartı: AMD Vega 64, NVIDIA GeForce GTX 1080. (Shade Model 5.0 destekli 8GB VRAM.)
- Bellek: 16GB ram.
- Ekran Çözünürlüğü: 4k.
- Oyun İçi Fps: 30 fps.
- Disk: Disk üzerinde 46GB boş yer.
- DirectX: DirectX 2010 temmuz güncellemesi.
- Ses: DirectX 9.0c uyumlu ana kart veya ses kartı.
4k çözünürlükte oynamak için asgari şartlar bunlar. Eğer bu sistem parçalarına yada daha üst modellerine sahipseniz 4k çözünürlükte Assassin’s Creed Valhalla oynayabilirsiniz. Assassin’s Creed Valhalla 4k sistem gereksinimleri listesi de çıkarttığımıza göre bu başlığı kapatabiliriz. Assassin’s Creed Valhalla inceleme yazımızın sonuna geldik. Şimdiden hepinize iyi oyunlar dilerim. Bir başka inceleme yazısında görüşmek üzere hoşça kalın.